לדלג לתוכן
חזור

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים חגיגית עם מרקם קרמי ושכבת פתיבר חמאתית

People Icon
מס סועדים
8-10
Chef Icon
דרגת קושי
קל
חזור
cheesecake

מצרכים

לבסיס העוגיות -


  • שני שרוולים של עוגיות פתיבר

  • 150 גר׳ חמאה מומסת


למלית-

  • 600 גרם גבינת שמנת איכותית

  • 250 גר׳ גבינת ריקוטה

  • 4 ביצים

  • כוס סוכר

  • כף מחית וניל איכותית

  • מיץ מלימון אחד


לקישוט -

  • פירות יער

  • תותים

  • פרחים אכילים (לא חובה)

הוראות הכנה


מחממים תנור/טאבון במצב אפיה לחום של 170 מעלות.

מכינים את בסיס העוגיות -

במיכל הטחינה של מערכת הבלנדר מוט הידנית של נינג׳ה טוחנים את העוגיות לפירורים דקים, ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב. מסדרים נייר אפייה בבסיס של תבנית אפיה עם רינג נשלף, וגם בהיקף של התבנית, יוצקים חצי מכמות פירורי העוגיות עם החמאה בבסיס התבנית ומשטחים היטב. את יתר הפירורים מסדרים בהיקף התבנית, ומהדקים היטב. מעבירים להתייצבות במקרר.

בינתיים מכינים את המלית -

שמים בקערה את גבינת השמנת והריקוטה ומעבדים בעזרת המקצים של ערכת הבלנד הידנית עד לאיחוד. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לעבד לאיחוד. מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת, אחרי כל אחת מהביצים מעבדים עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה. מוסיפים את הוניל ומיץ הלימון ומעבדי לאיחוד.

מוציאים את התבנית עליה סידרנו את פירורי העוגיות מהמקרר, יוצקים במרכז התבנית את המלית, ומעבירים לאפייה בתנור למשך 50 דק׳. בתום הזמן מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור, ומניחים לה להתייצב במקום לא קריר במיוחד כדי שלא ״תיפול״. רק אחרי התייצבות לטמפרטורת החדר מעבירים להמשך התייצבות במקרר למשך לילה. שימו לב- כאשר נוציא את העוגה מהתנור מרכז העוגה צריך להיות עדין במצב מעט נוזלי ״רוטט״, לא לחשוש העוגה מתייצבת בהמשך.

 

לאחר הלילה במקרר, מוציאים, מקשטים בפירות יער, תותים או כל תוספת שאתם אוהבים ומגישים. בתאבון וחג שבועות שמח.
Icon
Newsletter

הצטרפו לניוזלטר של שריג וקבלו 5% הנחה לקנייה באתר

מלאו את כתובת הדוא״ל שלכם ותיהנו מהטבות מיוחדות, מתכונים סודיים והזדמנויות רכישה למוצרים חדשים לפני כולם!
*ללא כפל מבצעים

Checkboxes
Icon

השוואת מוצרים

השוואת מוצרים

Placeholder
Placeholder
Placeholder